U Vršcu održani 21. "Dani Ferenca Hercega"

U Vršcu održani 21. "Dani Ferenca Hercega"

Autor :  sep 19, 2018

Kulturno - umetničko društvo "Petefi Šandor"  organizovalo je  21. Dane Ferenca Hercega.

Manifestacija se organizuje  u znak sećanja na mađarskog pisca poreklom iz Vršca.

Tim povodom, u svečanoj sali Gradske kuće u  Vršcu u organizaciji KUD-a "Petefi Šandor" obeležen je i desetogodišnji jubilej od potpisivanja ugovora o saradnji i bratimljenju dva mesta Helvecija iz Mađarske i grada Vršca.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović razmenila je svečane plakete o bratimljenju sa predstavnicima lokalne vlasti grada Helvecija.

dfsas grožđ2018ttree

Svečanom skupu su pored gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović i predstavnika Helvecije iz Mađarske, prisustvovali još i predstavnik Mađarske Ambasade Zoltan Kubik, predstavnik Nacionalnog Saveta mađarske nacionalne manjine Geza Šalamon, sveštenstvo i predstavnici južnobanatskih kulturno-umetničkih društava. Pokrovitelji ove manifestacije su grad Vršac i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine.

U sklopu ove manifestacije nastupio je dečji citraški orkestar iz Skorenovca, analizirani su književni radovi odabrani na konkursu koji je u čast Herceg Ferenca organizovao vršački KUD „Petefi Šandor“ u čijim je prostorijama nakon svečnog ručka, u večernjim časovima za goste priređen i tradicionalni grožđebalski bal.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display