GKUD "Laza Nančić - Vršački vinogradi" imao desetodnevnu turneju u Portugalu

GKUD "Laza Nančić - Vršački vinogradi" imao desetodnevnu turneju u Portugalu

Autor :  avg 28, 2018

Ansambl GKUD "Laza Nančić - Vršački vinogradi" imao je tokom avgusta, desetodnevnu turneju u Portugalu.

Na desetodnevoj turneji nastupali su u mestima Caminha, Ponte de Barca i Vila Praia de Ancora , gde su bili smešteni.

Ime svog grada i svoju tradiciju podelili su sa grupama koje su tamo boravile iz Rumunije i Španije na radionicama koje su organizovali domaćini.

Članovi društva su imali prilike da obiđu grad Porto koji se nalazi na 80 km od Vila Praia de Ancore, drugi po veličini grad u Portugalu,nama poznat po fudbalu i vinu,  a našim članovima sada poznat po predivnim starim zdanjima i mostovima koji krase ovaj grad. 

- Ponosni što su još jednom predstavili našu tradiciju,  naše igre, nošnju I naš prelepi grad Vršac vratili su se puni pozitivnih utisaka. U narednom periodu nastavljamo trend afirmacije mladih članova, u Septembru će “Lazina vrata“ biti otvorena za sve koji se budu interesovali šta je to folklor, tradicija i druženje, o čemu ćemo blagovremeno obaveštavati sugrađane kako na našoj facebook stranici tako I putem lokalnih medija. Pozivamo vas da budete deo Lazine ekipe od preko 300 članova i da zajedno sa nama  negujete i ponosno predstavljate tradiciju svog naroda, kažu za portal eVršac, u KUD  “Laza Nančić”- Vršački vinogradi..

KUDportugal laya nnn 2018 gostovanje ansambl avf

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display