Promocija dečjeg festivala "Pevajmo srcem" na vršačkom Gradskom trgu

Promocija dečjeg festivala "Pevajmo srcem" na vršačkom Gradskom trgu

Autor :  avg 16, 2018

Udruženje muzičara Vršca "Sax" u nedelju 26. avgusta, organizuje koncert/promociju Festivala "Pevajmo srcem".

Promocija će se održati u Muzičkom paviljonu na Gradskom trgu, sa početkom od 19 časova. Kako je najavljeno, hor će nastupiti sa članovima "Akro dens studija – Super star", sa kojima hor "Raspevano srce“ od početka uspešno sarađuje.

Da podsetimo, Dečji hor "Raspevano srce“ postoji od oktobra 2016. godine.

Osnivač i rukovodilac hora je profesor Sonja Matanov-Jerković, a hor radi pod okriljem Udruženja muzičara "Saks“. 

Članovi hora su deca predškolskog i školskog uzrasta. Kroz pevanje u horu oni pre svega promovišu dečiju muziku i dečije pevanje.

Takođe, neguje se saradnja i druženje među članovima, timski duh, pravilan odnos prema muzičkim vrednostima, jača se samopouzdanje, ali se istovremeno i na stručan način razvijaju dečije vokalne sposobnosti.

Hor "Raspevano srce" nastao je kao hor koji je pratio soliste na dečijem festivalu.

hor rsvs promo vr kl 2018

 

Nakon prvog nastupa na festivalu „Pevajmo srcem“ 2017. usledili su brojni nastupi: gostovanje na koncertu "Raspevanih profesora“, u okviru manifestacije "Širimo osmeh gradom“ 2017. i 2018., otvaranje igrališta za decu sa hendikepom udruženja "Parakvad VŠ",na Gradskom trgu u okviru Kulturnog leta 2017., koncert hora u okviru dečijeg programa Grožđebala, Novogodišnji koncert hora u Kulturnom centru, nastup na humanitarnoj dodeli paketića deci iz udruženja „Otvoreno srce sveta“, nastup u okviru humanitarne akcije „Pomoć prijatelja“, na festivalu „Pevajmo srcem“ 2018. i na otvaranju „Stop šopa“ u Vršcu. 

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display