Bronzana medalja u Bry-sur-Marne i prvo mesto u Illzachu za Vrščanina Vasilija Stojanovića

Bronzana medalja u Bry-sur-Marne i prvo mesto u Illzachu za Vrščanina Vasilija Stojanovića

Autor :  nov 21, 2017

Vrščanin Vasilije Stojanović dobitnik je bronzane medalje na 41. izložbi francuske nacionalne Asocijacije "Salon National Artistes Animaliers" .

Na ovogodišnjoj 41. izložbi „Salon National Artistes Animaliers“ u Bry-sur-Marne u blizini Pariza naš umetnik Vrščanin, Vasilije Stojanović – Vasa premiran je bronzanom medaljom ove tradicionalne i renomirane francuske nacionalne asocijacije. 

Žiri je za ovogodišnju izložbu izabrao Vasin rad "Ćuran" rađen od bronze u kombinaciji sa srebrnim priborom za jelo. 

Izložba već 41. put otvara svoja vrata za umetnike iz celog sveta a čija su jedina tema životinje. Fantastični radovi u tehnikama slika, grafike i skulpture predstavljaju vrh prezentacije životinjskih motiva ne samo na području Francuske već i cele Evrope. 

Ovo je druga nagrada našeg umetnika u ovoj godini u Francuskoj. 

Vasilije je i na internacionalnoj izložbi u Ilzzach-u u aprilu ove godine „L´Art au Coeur de l´Europe » čija je tema bila Irska, a na kojoj su učestvovalo preko 80 umetnika Vasilije Stojanović – Vasa osvojio je prvo mesto u kategoriji skulpture sa istoimenem radom “Irska“ rađenim u drvetu i bronzi.

Iako na renomiranoj izložbi „Le Salon d’Automne“ u Parizu koja je održana u oktobru na Jelisejskim poljima nije dobio nagradu, ova izložba predstavlja vrh svetske umetnosti.  

Organizacija  „Société du Salon d’Automne (poznata i pod skraćenim imeneom « Salon d’Automne » ili parski jesenji salon)osnovana je 1903 od strane arhitekte Frantz Jourdain i uz pomoč Georges Rouault, Paul Cézanne, Eugène Carrière i Auguste Renoir.Ona je bila reakcija na konzervativnu politiku oficijelnog  „Salon de Paris ». 
Izložbu je posetilo više desetina hiljada posetioca među koijima i generalni Konsuli Kine, Rusije i Brazila. Iako su Vasilije Stojanović –Vasa i vajar Raško Marinković, predsednik skulpturne sekcije jesenjeg salona, kao i još par umetnika sa područja Ex-YU izlagali, od naših predstavnika se niko nije pojavio.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display