Vršačko kulturno leto "PRAVO U CENTAR" počinje 1. avgusta

Vršačko kulturno leto "PRAVO U CENTAR" počinje 1. avgusta

Autor :  nov 30, -0001

Kulturni centar Vršac, i ove godine organizuje manifestaciju "Vršačko kulturno leto". Ovogodišnja manifestacija počinje 1. i trajaće do 31. avgusta.

Programi manifestacije koji su i ove godine koncipirani tako da zadovolje ukuse najšire publike, različitih uzrasta i senzibiliteta, odvijaće se na više lokacija u gradu (Kulturni centar, Dom Vojske, Muzički paviljon i šetalište u centru), a pod sloganom "Pravo u centar".

- Koncerti, večernje predstave na otvorenom sa poznatim televizijskim licima, lagane večeri ispunjene čitanjem poezije, revije filmova na otvorenom, dečije predstave, plesni performansi, folklorni koncerti, večeri uz gitaru, samo su deo onoga što će publika u Vršcu imati priliku da vidi u toku avgusta meseca, kažu u Kulturnom centru.

Kako je najavljeno, promocija kulture drugih zemalja, kroz filmske revije i izložbe, kao značajan segment Vršačkog kulturnog leta, ove godine uključuje predstavljanje Danske, Italije, Rusije, Austrije i Makedonije.

- Osim saradnje sa ambasadama pomenutih zemalja značajan deo saradnje, u organizovanju programa manifestacije, uspostavljen je sa lokalnim umetničkim organizacijama, pojedincima i institucijama kulture, a sa akcentom na promovisanju mladih, neafirmisanih ili malo afirmisanih autora iz svih oblasti umetničkog stvaranja i delovanja, poručuju iz Kulturnog centra.

Programi Vršačkog kulturnog leta biće najavljivani na nedeljnom nivou, a Kulturni centar Vršac poziva sugrađane i njihove goste da tople avgustovske večeri osveže programima koje smo pripremili za njih.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display