Vršački carinici zaplenili oko pola tone robe iz Mađarske bez dokumentacije

Vršački carinici zaplenili oko pola tone robe iz Mađarske bez dokumentacije

Autor :  feb 27, 2019

Vršački carinici su danas,  prilikom dubinske kontrole u blizini Vršca, zaplenili gotovo pola tone robe poreklom iz Mađarske koju nije pratila nikakva dokumentacija.

Prekršaj je otkriven oko jedan sat posle ponoći, nakon što su carinski službenici zaustavili „pežo ekspert“ vršačkih registarskih oznaka krcat robom.

U razgovoru sa carinicima 71-godišnji Vrščanin je rekao da se vraća iz Subotice, gde je kupio  hranu za pse i mačke, pokazavši pri tom i fiskalni račun prodavnice hrane za kućne ljubimce u kojoj ju je navodno nabavio.

Međutim, roba za koju je račun bio izdat nije odgovarala onoj koja je zatečena u kombiju, a već na prvi pogled je bilo jasno da je ima mnogo više.

Ispostavilo se da je roba bila namenjena prodaji na pijaci u Vršcu, a da je kupljena na subotičkoj pijaci, gde je vozač dobio lažni fiskalni račun „u slučaju da bude zaustavljen“.

Detaljnom kontrolom utvrđeno je da se u kombiju nalazi 380 kg hrane za pse i mačke „finksi“, „eurodog“, „deks“, koja je bila spakovana u džakove od po 10 i 3 kg.

Pored toga, otkriveno i oko 20 kg kafe različitih proizvođača, ali i 530 čokolada „milka“, „šogeten“, „rafaelo“ i drugih, kao i 81 kutija lego kocki.

uprava carinefer2019roba2019

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display