Sve učestaliji napadi vlasničkog psa na Vršačkom bregu

Sve učestaliji napadi vlasničkog psa na Vršačkom bregu

Autor :  feb 25, 2019

Redakciji prvog vršačkog informativnog portala eVršac poslednjih dana javilo se nekoliko sugrađana sa molbom da naša redakcija upozori građane Vršca na sve učestalije napade psa koji, kako saznajemo ima svog vlasika.

Tragom ove priče, redakcija portala eVršac došla je do podataka da je reč o psu rase Šarplaninac čiji se vlasnik, oglušava o obaveze propisane Zakonom i na taj način  izaziva opštu opasnost.

Takođe, redakcija portala eVršac došla je i do kopije Obaveštenja Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu , upućenog  sugrađaninu Nenadu Habiboviću, koga je napao ovaj pas.

Napad na Habibovića desio se na Vršačkom bregu u neposrednoj blizini crkve sveti Teodor Vršački, u trenutku kada je on trčao i kada se "oči u oči" susreo sa razjerenim psom, koji ga je ujeo za podlakticu desne ruke i otkinuo mu komad mesa. Takođe, pas ga je u nameri da ga obori, snažno udario, izgrebao i ujeo za debelo meso.

Sa vidnim povredama, Habibović je uspeo da se popne na obližnji automobil kako bi izbegao dalju borbu sa psom, kojeg kako nezvanično saznajemo, vlasnik iz milošte zove Meda.

Ovaj napad prijavljen je Policijskoj stanici Vršac (PS Vršac) i protiv vlasnika psa država odnosno PS Vršac je podnela po službenoj dužnosti krivičnu prijavu koja za svoj rezultat, odnosno kaznu, ima plaćanje određenog iznosa novca u humanitarne svihe, dok povređeni ima pravo da podnese privatnu tužbu.

obavestenje sud habibovicfebruara2019evupoyirenje

Međutim, uprkos već izrečenoj kazni i mogućnosti da dodatno bude sankcionisan, vlasnik i njegov razjareni pas nastavljaju da "zavode red" na Vršačkom bregu.

Vlasnik psa - svojim nesavesnim ponašanjem, a pas Meda - napadima.

Najnoviji slučaj desio se pre nekoliko dana i to na "Stazi zdravlja" kada je sugrađanim N.M. u nemilom susretu sa psom, takođe napadnut.

U trenutku napada, pas je na sebi "nekom čudom" imao zaštitnu korpu, ali ga to nije sprečilo da N.M. iz punog trka obori i da na zemlji, na sreću bez upotrebe čenjusti, nastavi borbu sa svojom žrtvom. 

I ovaj slučaj prijavljen je nadležnima u Policijskoj stanici Vršac, i čekaju se naredni koraci po ovoj prijavi.

U razgovorima sa sugrađanima koji često borave u prirodi na Vršačkom bregu, saznali smo da ova dva slučaja nisu jedini napadi ovog vlasničkog psa u ovom delu grada.

Naime, oni koji su imali nesreću da im se na putu nađe ovaj pas, tvrde da je on na ulici uglavnom bez nadzora, kao i da u trenucima kad na njušci ima korpu,  nije vezan i nije pod budnim okom svog vlasnika.

Redakcija portala eVršac, ovom prilikom apeluje pre svega na sugrađane da obate pažnju ukoliko se nađu na Vršačkom bregu, a nadležne pitamo:

- Koliko je prijava potrebno da se ovakvom ponašanju pojedinih vlasnika pasa konačno stane na put?
- Šta ako neko od nas ne bude imao sreće kao prethodne žrtve ovog psa?
- Šta ako sa sobom u šetnju povedemo dete?
- Šta će biti tad? 
- Na koji način da se zaštitimo, ako prijave i tužbe nisu dovoljne?

Takođe, redakcija portala eVršac stoji na raspolaganju nadležnima za sve informacije i kontakte naših sagovornika u ovoj nimalo lepoj priči o bahatosti pojedinaca koji misle, a i ponašaju se kao da su iznad zakona, ili to možda i zaista jesu?

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display