Vršački carinici na Vatinu sprečili krijumčarenje nafte i herbicida iz Rusije

Vršački carinici na Vatinu sprečili krijumčarenje nafte i herbicida iz Rusije

Autor :  maj 30, 2018

Vršački carinici su  na ulazu graničnog prelaza Vatin, u dva navrata otkrili krijumčarenje nafte, ali i herbicida u kamionima koji su u zemlju dolazili iz Rusije.

Kada je kamion sa prikolicom čačanskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, vozač, 42-godišnji Užičanin, rekao je da osim čađi iz Ukrajine, koju je transportovao ka Pirotu, nema ništa dugo da prijavi.

Ispostaviće se da nije tako, jer su carinici u fabričkoj šupljini ispod kreveta iza suvozačevog sedišta pronašli sakriveni tovar.

Radi se o 40 litara ukrajinskog herbicida „pikador“, koji je pronađen u 2 bela kanistera od po 20 litara.

Herbicid iz Ukrajine 30 05 2018 Vatin

Јoš jedan prekršaj je otkriven na Vatinu, kada je na red za kontrolu stigao kamion užičkih registarskih oznaka.

30-godišnji vozač, takođe iz Užica, rekao je carinicima da u kamionu nema ništa osim cinka, koji je prevozio iz Rusije ka Rumi.

Međutim, prilikom kontrole u boksu sa desne strane prikolice pronađena su 2 bela kanistera sa po 25 litara nafte, a u luferu iznad kabine kamiona otkriveno je još 4 crvena i plava kanistera sa po 20 litara. Vozač je carinicima rekao da za naftu koju je kupio u Rusiji nema račun.

Neprijavljena roba se privremeno oduzima i predaje carinskoj ispostavi u Vatinu do okončanja prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv dvojice vozača kamiona.

130 litara nafte 30 05 2018 Vatin

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display