Vršački carinici i policija sprečili ilegalni prelazak granice sedam migranata

Vršački carinici i policija sprečili ilegalni prelazak granice sedam migranata

Autor :  apr 12, 2018

Vršački carinici su u saradnji sa policijom pre nepunih sat vremena, na graničnom prelazu Vatin, sprečili pokušaj sedam migranata, među kojima su bile dve žene i dvoje dece, da sakriveni u kamionskoj prikolici ilegalno pređu granicu između Srbije i Rumunije.

Pet odraslih osoba, tri muškarca, dve žene, od kojih je jedna trudnica i dvoje dece od 10 i 6 godina otkriveni su u tovaru tetrapak ambalaže koja je iz Gornjeg Milanovca transportovana ka Rumuniji.

Prilikom otvaranja kamiona radi detaljnog pregleda utvrđeno je da je carinska sajla pažljivo presečena, pa potom spojena hirurškom iglom, što objašnjava da su se dve migrantske porodice iz Iraka i Avganistana i jedan muškarac, takođe Avganistanac, našli u tovaru kamiona uz nečiju pomoć.

migrantska porodica sakrivena u kamionu na Vatinu 1242018 18412

U nezvaničnom razgovoru sa službenicima na prelazu migranti su rekli, da su nepoznatoj osobi platili 1.000 evra da im pomogne i smesti ih u kamionsku prikolicu.

Policija će u daljoj istrazi utvrditi sve činjenice i okolnosti, kako bi krijumčari ljudi bili privedeni pravdi.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display